Sportclub Rudolf ConquetKinderen en sport

Kinderen en sport

Kinderen bewegen graag, stilzitten is niks voor hen. Je kan je kind dan ook niet vroeg genoeg kennis laten maken met sport.

Sport, in welke vorm dan ook, werd lange tijd gezien als louter tijdverdrijf voor sportieve mensen. Maar ondertussen weten we hoe belangrijk sport is. Zonder beweging vergroot je de kans op blessures in je latere leven. En als je ouder wordt bestaat zelfs de kans dat je lichaam op een gegeven moment weigert om te doen wat jij graag wilt. Bewegen is noodzaak, we zijn er tenslotte voor gemaakt. En hoe jonger je begint, hoe  steviger, letterlijk, de basis wordt. Je legt een fundament voor de rest van je leven. Voor volwassenen is het soms lastig om de discipline te vinden om te sporten, om te blijven komen. Maar kinderen die al jong hebben geleerd dat sport een normaal, prettig onderdeel is van hun leven ervaren sport niet als ‘moeten’.

Voor een achtjarige of twaalfjarige is ‘later’ nog heel ver weg, plezier is veel belangrijker. Juist met dat plezier bouw je op een speelse manier aan een wekelijkse routine. Naast het leggen van een stevige basis train je ook motoriek, balans, conditie en concentratie, vaste onderdelen in de groepslessen die Ichi Geki aan kinderen aanbiedt.

Naast de fysieke basis die je je kind meegeeft doet sport mentaal ook iets. Zelfvertrouwen, trots en weerbaarheid kunnen zich ontwikkelen. Voor ieder kind waardevolle vaardigheden en ervaringen. Sport draagt bij aan het ontwikkelen van een kind tot een stabiele volwassene. En vooral niet te vergeten: sport is leuk, het is gewoon een vorm van ‘spelen’ met elkaar, een uitlaatklep waarmee je ook nog eens nieuwe vrienden kunt maken.

Als je als ouder investeert in de sportiviteit van je kind vanaf jonge leeftijd geef je hem of haar een onmisbare ervaring mee. Voor kinderen is het een ontdekkingsreis om uit te vinden waar ze plezier in hebben en/of aanleg voor hebben. Bij Ichi Geki kunnen meisjes en jongens vechtsporten leren: karate en kickboksen. Een op hun leeftijd aangepaste training waarin ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Kom kennismaken met onze sportschool, laat je kind ervaren wat een vechtsport inhoudt en wie weet vindt hij of zij het fantastisch. Het is de moeite waard!

Op onze site vind je de tijden waarop de lessen worden gegeven.

Jij en je kind zijn van harte welkom.