Sportclub Rudolf ConquetBokszaktraining

Bokszaktraining

Een bokszaktraining is een erg leuke, heel afwisselende vorm van trainen om onder andere aan je conditie te werken. Geen les is hetzelfde! Pittig? Zeker, maar net als bij welke training dan ook, bouw je rustig op, in jouw tempo zoals het goed voelt. Het leuke aan bokszaktraining is dat je snel resultaat boekt. In het begin vraag je je misschien af hoe je het ooit voor elkaar krijgt maar je zult oprecht verrast zijn hoe hard je prestaties verbeteren.

Wat ook helpt is dat je het samen doet, bij IchiGeki komen prettige mensen die elkaar in hun waarde laten of je nu beginner of gevorderd bent. En dat maakt samen trainen fijn en iets waar je naar uit gaat kijken.

Een bokszaktraining is meer dan alleen aan je conditie werken. Door oefeningen zoals push-ups, burpees, jumping jacks en series buikspieroefeningen worden je spieren sterker, je uithoudingsvermogen groeit én je verbrandt vet. Maar waar je misschien niet meteen aan denkt is dat je focus, reactievermogen en evenwicht ook getraind worden tijden de les. Om netjes op de tel te kunnen boksen en de steeds wisselende series goed uit te voeren, moet je scherp blijven. Op die manier werk je aan je focus én aan je reactievermogen. Bij het trappen tegen de bokszak train je dan weer je evenwicht. Bij de high- en lowkicks moet je natuurlijk niet omvallen. Maar dat is een kwestie van balans. Door regelmatige oefening word je letterlijk meer uitgebalanceerd. Als laatste komt ook je lenigheid nog aan de beurt door de rek- en strekoefeningen aan het begin en aan het einde van de les.

Kortom, een bokszaktraining is misschien wel de meest veelzijdige training die je bij IchiGeki kunt doen. En ja, je wordt er moe van maar tegelijkertijd krijg je er heel veel energie van. De voldoening na afloop van de les is groot, trots op jezelf dat je het weer gedaan hebt!

Wat een prettige bijkomstigheid is bij IchiGeki, is dat de sportschool ruim van opzet is, er voldoende bokszakken zijn, op voldoende afstand van elkaar zodat je de ruimte hebt om lekker te kunnen bewegen.

Kom het gewoon eens proberen, je bent van harte welkom!